Florentina Loredana Dalian

joi, 24 aprilie 2014

Scriitori gălăţeni şi ialomiţeni la Cenaclul literar de la Stâna din Maltezi (Cronică de Stână – 18)

Maltezi, 29 martie 2014



        După cum se ştie, chiar dacă nu mai sunt la mare modă, cenaclurile literare încă mai există, manifestându-se pe ici, pe colo, sub o formă sau alta. Deşi nu respectă forma clasică a unui cenaclu (cu reguli clare şi aplicate), întâlnirile de la Maltezi ale Helişilor capătă adeseori haina unei astfel de „respiraţii”; cum altfel am putea numi lecturile autorilor prezenţi, din creaţia lor sau a altora, discuţiile pe marginea celor scrise/ lecturate, decât o gură de „aer” în suflet?
       
Surpriza frumoasă pe care au avut-o cei patru … muşchetari maltezeni (Florin C., Dobre, Teoharie şi subsemnata) la sfârşit de martie (29) a fost întâlnirea cu scriitorii gălăţeni: Corneliu Antoniu – Preşedintele Filialei Sud-Est a USR, Viorel Ştefănescu – scriitor, critic şi traducător şi Simona Toma. Cei trei au fost însoţiţi de adorabila Brânduşa, care dumneaei susţine că n-ar fi scriitoare. O credem până la proba contrarie.
       
Partea cea mai interesantă a întâlnirii a constat în lectura autorilor din creaţii proprii (domnul Ştefănescu şi traducere însoţită de original, din T.S. Eliot – Jellical cats), însoţite de comentarii.
        În rest, s-a mai pus ţara (literară) la cale, s-au mai făcut plimbări în livadă, conversaţii cu animalele etc.  Şi, întrucât întâlnirea a încântat ambele „tabere”, s-a convenit că e musai să se repete, fie pe teritoriul stânei „noastre”, fie pe meleaguri gălăţene, poate chiar la apropiatul Festival „Zile şi nopţi de literatură”.
À bientôt!
Slobozia, 24 aprilie 2014

                                                        












Ciulinuţ se linge pe botic după ce a păpat vreo doi scriitori. "Buuuni scriitorii ăştia!"




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu