Florentina Loredana Dalian

sâmbătă, 28 decembrie 2013

Cronică de cârciumă (3)


Tot la Micky. Întâlnirea membrilor Asociaţiei Culturale „Helis”, Casa Sârbească, 2013


A mai trecut un an, cu bune cu rele... Pretext să ne întâlnim şi noi, helişii, în acelaşi cadru ca şi anul trecut, la Casa Sârbească, restaurant-cafenea deţinut de domnul Mihail Zicov, în 20 decembrie 2013. N-am participat de la început, nici până la sfârşit (Vorba cântecului: „Ai venit prea târziu şi-ai plecat prea curând”), dar, atât cât a fost, a fost frumos. Destul de linişte (în sensul bun), atmosferă prietenească, amintiri, controverse amicale... Şi, mai presus de toate, bucuria de a ne revedea, de a fi împreună, acest atât-de-rar-împreună al zilelor noastre.
     Titi Damian a primit felicitări pentru antologie, Marian Ştefan pentru recentul premiu din partea Academiei Române, Gheorghe Dobre a ţinut un discurs („Vreau să vorbesc, că de 10 ani tot tac”), alţii au punctat dorinţa de a ne întâlni mai des (Ioan Neşu, Dan Elias, Marian Ştefan, Nicolae Teoharie), toţi ceilalţi am fost de acord. Domnul Marian a avansat chiar ideea unui almanah literar anual, s-a spus ceva şi de un cenaclu, s-a stabilit ca în 15 ianuarie (2014) să mergem la lansarea „Muscelenilor” domnului Damian, la Urziceni, iar în 27 martie, poate chiar în Basarabia...
     S-a răsfoit revista, s-a vorbit despre scris, despre cărţi, s-a ascultat. S-a tăcut, s-a gândit (la acest capitol, campion Alex Bulandra, urmat îndeaproape de Costel Bunoaica), s-au emis idei trăznite (maestru Florin Ciocea), s-au desfiinţat ideile trăznite (Vasile Iordache), s-au schimbat impresii. S-au amintit şi cei care au strălucit prin absenţă. Pe Marius Stan l-am scuzat, că lucrează de zor la strategia energetică a Statelor Unite pe următorii 5 ani. Vitalie a avut treabă la Colegiu, l-am scuzat şi pe el. Şi, nu în ultimul rând, s-au efectuat transfuzii. Transfuzii de suflet.
     Fiecare a plecat, probabil, cu gândul de a ne păstra bunele obiceiuri, de a le îngropa pe cele care nu ne fac cinste, de a fi mai buni, mai frumoşi, mai... scriitori. Aşa să ne ajute Dumnezeu!
     La multi ani, Helis!
    

Florentina Loredana DALIAN 

Slobozia, 28 decembrie 2013









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu