Florentina Loredana Dalian

miercuri, 17 septembrie 2014

Premiere – Concurs de traducere literară

Slobozia, Liceul Pedagogic „Matei Basarab”, 17 septembrie 2014

Jurnal de risipită



După cum spuneam AICI, cu prilejul întâlnirii cu elevii de la Liceul Pedagogic „Matei Basarab” din Slobozia, din data de 13 iunie 2014, am lansat acestora provocarea de a participa la un concurs de traducere literară. Rezultatele concursului, precum şi mini-interviurile cu elevele câştigătoare le-am postat AICI.
Dar a început şcoala şi a venit şi timpul premierii. În data de 17 septembrie a.c., m-am întânit cu elevii – proaspăt reîntorşi după o luuungă şi binemeritată vacanţă – claselor a X-a C şi a XI-a C (parte din ei), ambele clase de filologie,  pentru festivitatea de premiere. Mulţumesc gazdelor noastre, doamnele profesoare: Mariana Tărăcilă, care a intermediat întâlnirea, Silvia Sofineti, diriginta clasei a X-a C şi Marcela Smeianu, care avea oră la clasă şi ne-a cedat cu generozitate spaţiul (sau mai degrabă timpul) orei domniei sale.

Am fost însoţită de una dintre doamnele care au sponsorizat concursul: Maria Iordache. Atât eu, cât şi domnia sa am adresat câteva cuvinte şi îndemnuri mobilizatoare elevilor prezenţi care, spre surprinderea mea, ne-au suportat mai bine decât mă aşteptam. Ba chiar ne-au şi aplaudat călduros. Mulţumim tuturor! Felicitări încă o dată premiantelor – Oana Georgiana Ghiţă şi Marina Florentina Apostol – care, după cum aveam să constat sunt nu doar fete deştepte, ci şi frumoase. Dacă nu mă credeţi, vizionaţi fotografiile şi videoclipul de mai jos. Au ţinut şi scurte discursuri, din care am reţinut că, pentru ele, acest concurs, respectiv premiu, a fost important şi binevenit. Le dorim succes mai departe, ca de altfel, tuturor colegilor lor!





La final, am avut şi o surpriză plăcută: eleva Maria Ghivnici, îndemnată de doamna Tărăcilă, a interpretat foarte frumos „Ave Maria”.

Bineînţeles, i-am ameninţat că nu vor scăpa uşor de mine şi că, începând cu acest an şcolar, mi-am propus ca la următoarele întâlniri (câte/ dacă vor fi) să le aduc în atenţie, la fiecare întâlnire, câte un scriitor preferat de mine (studiat sau nu de ei la şcoală), fără ca aceasta să presupună vreun efort din partea lor în afară de a asculta o poezie sau un scurt fragment de proză. Cu speranţa că va fi, şi acesta, un „cârlig” pentru lectură. Dar despre aceasta vom mai vorbi...
         Deocamdată, le adresez şi eu tuturor participanţilor îndemnul doamnei Iordache: „Să rămâneţi mereu frumoşi ca acum!” Şi mulţumiri pentru minunatele buchete de flori!








Slobozia, 17 septembrie 2014



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu