Florentina Loredana Dalian

sâmbătă, 5 decembrie 2015

Corala „Sfântul Mina” în concert la Căzănești



Biserica „Sfântul Nicolae”, 05 decembrie 2015






         Sâmbătă, 5 decembrie 2015, cu o zi înainte de Sărbătoarea de hram a bisericii din localitate (Sfântul Ierarh Nicolae), Corala „Sfântul Mina”, a Protopopiatului Slobozia a concertat la Căzănești (Ialomița), la invitația domnului primar Stelian Traian și a preoților slujitori Adrian Popa și Laurențiu Petranici.

          M-am bucurat să-i însoțesc, la fel ca și alte dăți, prezentând spectacolul și recitând poezie religioasă. Publicul, umplând până la refuz biserica, a fost încântat de poezie, dar mai ales de muzica interpretată de corală: colinde și cântece religioase, un repertoriu adecvat acestei perioade din an: postul Nașterii Mântuitorului. Bucuria celor prezenți a fost cu atât mai mare cu cât această manifestare cultural-religioasă s-a petrecut pentru prima dată în localitate. Au participat persoane de toate vârstele, printre care mulți copii, care îl așteptau emoționați pe Moș Nicolae și chiar pe Moș Crăciun.





          Cei implicați în spectacol au fost răsplătiți cu aplauze generoase, impresii, felicitări, flori minunate și daruri de la Moș Nicolae, oferite de „moș” Traian. Mulțumim tuturor pentru toate! Pentru mine, cel mai frumos dar au fost mulțumirile a două doamne, după ce am recitat poezia „Spovedanie”, care mi-au mărturisit: „Ne-ați rupt inima!” Fac și eu ce pot, măcar doamnelor să le frâng inimile, dacă domnilor nu prea-mi reușește :) Dar cred că mai multe inimi au fost frânte după cele două melodii solo interpretate de părinții Nicușor și Cătălin. Am văzut chiar lacrimi și batiste.

          Părintele Protopop Cristian Ștefan Munteanu a ținut un discurs prin care a transmis binecuvântarea Preasfințitului Vincențiu, iar părintele paroh Adrian a ținut să precizeze, arâtând înspre membrii coralei: „Aceasta este Biserica!, nu ceea ce prezintă unii cu rea intenție”. La această replică, au răsunat aplauzele. 






          Peste tot numai bile albe și o bilă foaaarte albă pentru sonorizare. E prima dată când mi-a funcționat (bine!) și mie microfonul (nu ăla!), de la început până la sfârșit. De altfel, nu numai sonorizarea, dar și acustica mi s-a părut foarte bună. Corala cântă din ce în ce mai bine, iar eu nu mă mai satur ascultând-o. Totuși, îmi voi exprima și o nemulțumire, să nu se simtă prea lăudați membrii ei: unde sunt CD-urile cu muzică? Un domn de lângă mine (despre care aflasem că ajută biserica, cel care a făcut și fotografiile - mulțumiri!) m-a întrebat în șoaptă dacă au CD-uri. N-au! Păi să aibă! Temă de casă, poate nu aveați destule. Lumea vă iubește și vrea să vă asculte.

          Acesta a fost primul concert de anul acesta din seria celor dedicate Nașterii Domnului. Mai urmează și altele (am aflat de Ograda), așa că țineți aproape. Aproape de Dumnezeu, de Biserică și de Slujitorii ei. Sfântul Nicolae să ne ajute și La mulți ani celor care-i poartă numele!




Slobozia, 05 decembrie 2015


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu