Florentina Loredana Dalian

sâmbătă, 26 iulie 2014

Eugen Doga - Vals



Valsul "Gingaşa şi tandra mea fiară", reprezentând coloana sonoră a filmului omonim (ecranizare după "Dramă la vânătoare" de Cehov, 1979), compus de compozitorul român  din Republica Moldova - Eugen Doga - a fost recunoscut de UNESCO drept una dintre capodoperele muzicale ale secolului XX. Şi pe bună dreptate. Mai jos, două video-clipuri avându-l ca fond muzical. De fapt, întreaga creaţie a compozitorului (atat cât am putut asculta prin intermediul internetului) este superbă. Aş aminti numai un alt vals devenit celebru: "Gramofon". Pentru iubitorii acestui gen de muzică, creaţiile lui Doga sunt ca un balsam pe inimă...





2 comentarii:

  1. Mulțumim, pentru muzica dumnezeiască, Florentina! Primul clip - un dans superb, o rană mai veche, în iubirile noastre trecute. Cel de-al doilea clip - o superbă poveste de dragoste, amintind de dr, Jivago a lui Pasternak... și cine mai știe câte alte povești de „dincolo de magnolii”.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mă bucur, domnule Cicu, de faptul că această muzică a ajuns şi la sufletul Dvs. Într-adevăr, în lumea asta bulversată, murdărită, puţine sunt bucuriile pe care ni le mai putem oferi unii altora. Nădăjduiesc că arta adevărată încă va mai mângâia spiritele peste timp, dincolo sau... dincoace de... magnolii :))

    RăspundețiȘtergere