Florentina Loredana Dalian

sâmbătă, 29 decembrie 2012

La Micky. Întâlnirea membrilor Asociaţiei Culturale „Helis”, Casa Sârbească, 2012

Cronică de cârciumă



    Conform tradiţiei, şi anul acesta membrii Asociaţiei Culturale „Helis” (aceia care au putut răzbi prin nămeţi) s-au adunat la întâlnirea de sfârşit de an (şi de lume, după unele păreri), la restaurantul „Casa Sârbească”, în data de 21 decembrie 2012.
     Au semnat prezenţa: domnii Gheorghe Dobre, Florin Ciocea, Vasile Iordache, Nicolae Tache, Ştefan Neagu, Ioan Neşu, Costel Bunoaica, Romeo Aurelian Ilie, Vitalie Buzu, Vasile Pană, Ion Alecu, doamna Mihaela Racoviţeanu şi subsemnata.
Gheorghe Dobre ne-a făcut şi o surpriză, dându-ne de lucru chiar şi la această întâlnire amicală, împărţind foi cu temă unică, adică „Serbăm sfârşitul împreună!” (nu ştim al cui sfârşit, dar de petrecut, l-am petrecut); şi, pentru ca tema să nu fie deloc uşoară, au fost şi cuvinte impuse (a fost, de fapt, o temă în două părţi). Toată lumea scria chiar ca la sfârşit de lume, de parcă se chiar termina şi era musai să serbăm cum trebuie, să lăsăm ceva în urmă, nu cumva să rămână vreo capodoperă nescrisă. Mai puţin Nicolae Tache, care a protestat dând foaia goală. E şi acesta un gen de creaţie... supra-modernistă. Surpriza a constituit-o Mihaela, care a scris o poezie faină şi cu rimă, folosind toate cuvintele, deşi era la prima tentativă oficială de acest gen (scriere la comandă pe temă şi cuvinte impuse), dar înclin să cred că ea s-a antrenat intens de multă vreme, fără să ştie nimeni (după rezultatul obţinut).
Domnul Micky, Mihail Zikov în actele din Macedonia, Mihai Zicu mai pe româneşte, patronul localului, un vechi prieten al „Helis”-ului, a venit la un moment dat şi ne-a onorat cu prezenţa un timp. Ceea ce a prilejuit lui Dobre să ne informeze despre faptele bune ale acestuia, făcute cu consecvenţă şi fără a se împăuna cu aceasta. Mai exact, de trei ani, domnul Micky, cu maşina şi pe cheltuiala lui, trimite 2-3 scriitori helisieni la Festivalul Internaţional de Poezie  de la Veles, din Macedonia. Despre Micky, Dobre ne-a spus că este şi un mare patriot român. Cinste lui şi mulţumiri pentru implicarea în viaţa culturală ialomiţeană!
Frumuseţea întâlnirii a fost umbrită de faptul că nu au fost prezenţi toţi prietenii, îi scuzăm însă, înţelegând că au existat motive obiective pentru absenţă.
Cu speranţa că ne vom revedea sănătoşi şi în număr mai mare la anul, urăm tuturor cititorilor noştri un an nou cu bucurii şi împliniri, iar nouă, cât mai multe texte/ cărţi bune şi cu cât mai mulţi cititori!
La mulţi ani!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu