Florentina Loredana Dalian

luni, 2 martie 2015

Cu poezia pe lângă Dunăre

Lectură publică, Galaţi, 28 februarie 2015

 




La invitaţia scriitorului Corneliu Antoniu, preşedintele filialei USR- Sud-Est Galaţi, câţiva scriitori ialomiţeni au participat la Clubul de lectură din cadrul filialei, sâmbătă, 28 februarie 2015. Au fost prezenţi: Costel Bunoaica, Florin Ciocea, Şerban Codrin, Gheorghe Dobre, Nicolae Teoharie şi Florentina Loredana Dalian. Marele absent, Titi Damian, a ales să meşterească pe la albine, cu masca pe figură.



          Eu am "navigat" împreună cu obişnuiţii maşinii mele: Costel, Dobre şi Teoharie. Ajunşi mai devreme (dintr-o eroare de comunicare), parcaţi la Teatrul Dramatic, ne-am plimbat pe Calea Domnească (superba stradă gălăţeană, cu clădiri "din alt veac", unele renovate, majoritatea nu, dar toate având o arhitectură specifică, frumoasă şi dantelată), am intrat în Cafeaua Artiştilor unde, negăsind şi mâncare, ne-am mulţumit să fotografiem un telefon de epocă  şi, până la urmă,  am servit masa la un restaurant tot cu iz de vremuri apuse, superb, atât la interior cât şi la exterior, renovat, cu servire bună: Monarch. Dacă ajungeţi în Galaţi, nu-l rataţi! A propos de arhitectură, amicul Teoharie mi-a spus că, atunci când m-a văzut trecând strada şi repezindu-mă la clădirea restaurantului, neînţelegând din prima că m-am dus într-un lăcaş de hrană trupească, necum spirituală, şi-a zis, păcălit de arhitectura clădirii: "Iar a mai găsit Loredana o biserică!" 











          La sediul filialei USR ne-au aşteptat domnul Antoniu (cu ghiocei pentru fete), care a moderat întâlnirea, Brânduşa dumnealui, cunoştinţele mai vechi scriitorii Cristi şi Diana Corcan, Andrei Velea, precum şi alţi scriitori locali. A! Şi Florin cu nelipsita-i oală cu ciorbă, brânză şi alte chestii trebuincioase stomacului. Păcat de ăi care mâncaseră înainte! Bine, Florin ajuns după peripeţii cu maşina persoanlă, care din când în când, mai scapă câte-o piesă din mers. Eu m-am lecuit să mai urc în căruţa aia, de când, anul trecut, în plimbarea de la Câmpina, îi tot bătea ceva care zgâria până şi urechile mele atehnice. Ne-a spus nonşalant că pesemne roţile nu erau echilibrate, că n-a mai avut el timp... d-astea. În fine... 





          La sediul USR, într-o atmosferă destinsă, ialomiţenii prezenţi au lecturat câte o poezie din creaţie proprie, iar gazdele au cuvântat tot de-ale literaturii. Pe o masă, tronau revistele "Helis" şi "Antares", "prietene" editoriale. O întâlnire frumoasă, benefică, pentru care mulţumim domnului Antoniu şi tuturor celor prezenţi.



          





Slobozia, 02 martie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu