Florentina Loredana Dalian

marți, 19 decembrie 2023

La gura sobei

 

 


 

Sobă n-am avut, dar am avut o sală de sport modernă și spațioasă, unde i-am întâlnit pe micii elevi (de la clasa pregătitoare până la a IV-a) ai Școlii Generale Munteni Buzău (fosta școală în care am învățat, pe atunci Școala nr. 1; erau trei).
Mulțumesc pentru invitație doamnei învățătoare Elena Drăgnescu și tuturor doamnelor prezente la întâlnire, precum și doamnei bibliotecar Mihaela Ardeleanu (inclusiv pentru fotografii)! Mulțumesc, de asemenea, pentru minunatele daruri!
Dialogul cu prichindeii a fost interesant și amuzant, voiau să afle diverse lucruri, de la ce mă inspiră, când m-am apucat de scris, dacă nu mă plictisesc citind, dacă aveam numai note bune, până la ce vârstă am (un domnișor de opt ani îmi dădea 36, au scos un aaaaaa prelung când mi-au aflat adevărata vârstă) și la ce vârstă am purtat prima dată sacou (întrebarea venea de la o domnișoară care probabil va ajunge designer vestimentar).
Apoi ei au prezentat un program artistic, se întreceau care să recite mai mult (inclusiv din Topârceanu și Coșbuc), au cântat și chiar am dansat hora împreună.
O infuzie de energie cum numai de la aceste vârste se poate obține. Vă îmbrățișez pe toți, dragii mei!
M-am bucurat și de dialogul cu doamnele, am rememorat amintiri din propria copilărie, cu unele eram din aceeași generație și, inevitabil, ne-am amintit și de școală.
Am promis că mai vin, cu aceeași bucurie. 
 
19 decembrie 2023
 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu