Florentina Loredana Dalian

sâmbătă, 9 octombrie 2021

Omul cu scris frumos


In memoriam: GEORGE PETRONE

 


Lumea noastră e mai frumoasă datorită unor oameni care îi înnobilează existența. Unul dintre aceștia a fost domnul George Petrone, epigramist, prozator umorist și președinte de onoare al Academiei Liberă Veche Păstorel. Îmi va fi dor de vorba-i ușor graseiată, de glasul moderat, de atenția deosebită acordată cuvintelor, de felicitările sale cu scrisul profesionist al desenatorului tehnic care a fost, cu urările înălțătoare și parfumul epistolar al vremurilor apuse. Când pleacă un astfel de om, ai impresia că ia cu el o întreagă lume. Că lumea ta a sărăcit dintr-odată, că bucuriile tale sunt cu una mai puțin...

Ne-am văzut de vreo două ori, ne-am auzit de câteva la telefon și mi-au rămas felicitările alese cu atenție și scrise cu eleganță. Îl știam undeva în centrul Iașilor, un om așezându-se la masa de scris, cu un gând îndreptat către mine. Omul acela nu se va mai așeza la masă și nu va mai așterne cuvinte de pus la rană.

Dumnezeu să-l odihnească și să-l așeze la masa îngerilor care scriu frumos!

 (Fotografia este realizată în iunie 2019, la domnul Petrone acasă, când i-am făcut o vizită, împreună cu alți colegi umoriști, în timp ce ne aflam la un festival. George Petrone se află la masa de la care ne-a scris multora dintre noi, care îi vom păstra amintirea.)


Florentina Loredana Dalian

Slobozia, 09 octombrie 2021

 


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu