Florentina Loredana Dalian

joi, 3 septembrie 2020

Recepție pe Kiseleff



Jurnal de risipită - 83




Ambasada Rusiei în România a lansat, cu luni bune în urmă, un concurs literar-istoric (puteau fi trimise eseuri sau texte literare) pentru a marca împlinirea a 75 de la terminarea celui de-al doilea Război Mondial. Miercuri seara, 2 septembrie a.c., au fost anunțai câștigătorii, în cadrul unei recepții restrânse, impuse de respectarea normelor pandemiei, la sediul Ambasadei din Șoseaua Kiseleff. Premierea a avut loc după discursul Excelenței Sale, domnul ambasador Valery Kuzmin, urmată de vizionarea unor fotografii dedicate momentului omagiat și de un cocktail pe terasa generoasă care dă într-un parc minunat.
Am avut ocazia să mai cunosc o parte dintre laureați: Nicole Ezariu, Maria Iancu, Radu Costache - și să revăd cunoștința mea mai veche din cadrul altor două recepții anterioare, tânărul și talentatul Raul Gavriel Gavra. Laureații s-au bucurat atât de compania domnului ambasador, cât și a atașatului de presă al ambasadei, domnul Vasily Potenga.
Textul care mi-a adus premiul III este „Un ochi pentru Don” care - mi s-a spus - a impresionat în mod deosebit, fiind singurul de factură literară (ceilalți concurenți, mult mai bine pregătiți, au făcut eseuri istorice, dar iaca na! tot literatura ne face mai mult să plângem ori să râdem, oricât de impresionantă ar fi viața însăși).
Mulțumesc, cu plecăciune, pentru o seară încântătoare și frumoasele daruri! 


Florentina Loredana DALIAN
Slobozia, 03 septembrie 2020


http://florentinadalian.blogspot.com/…/un-ochi-pentru-don.h…





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu