Florentina Loredana Dalian

vineri, 19 octombrie 2018

LANSARE „DE RÂSUL CUCILOR”



18 oct 2018, Constanța



Joi, 18 octombrie 2018, începând cu ora 17:00, a avut loc, la Căminul Militar C2 din Constanța, întâlnirea membrilor Cenaclului „Mihail Sadoveanu” și a câtorva membri CUC, în cadrul căreia s-a lansat cartea „De râsul Cucilor” de Ananie Gagniuc și Florentina Loredana Dalian.
Conducătorul cenaclului, Aurel Lăzăroiu, a făcut obișnuita informare (aniversări, comemorări, apariții editoriale, premii), a invitat la o donație de carte, apoi a prezentat pe scurt autorii și volumul, interpretând o scenetă din el, împreună cu Luciana Șerban.
A urmat intervenția celor doi autori, care au povestit despre caznele scrierii cărții, apoi prezentarea mai amplă făcută de umoristul Dan Norea, președintele Clubului Umoriștilor Constănțeni.
Vocile din public, care au intervenit cu aplomb au fost: Coca Gheorghiu, Luminița Scarlat, Liliana Stoica, Traian Brătianu, Viorel Buduceanu, Florin Alexandru (Poliția e cu noi!), Mihaela Meravei și Ionuț Daniel Țucă (cel care, pe lângă epigramele și rondelul unui cuplu literar scrise de el, a transmis și creațiile lui Viorel Martin și Petru Brumă).
A fost o lansare minunată, în care umorul a fost în prim plan, cu public bun și numeros, cu multe cărți cumpărate. Mulțumiri tuturor celor care au contribuit la acest frumos moment literar! 


Iată ce am avut de spus: 


În ce mă privește, n-a fost simplu deloc. Mi-a fost mai greu să-l conving pe Noni să scrie o carte cu mine, decât mi-a fost să-l conving să se dea la mine. Apoi, am avut dificultăți în a-l convinge să nu folosească un sex la fiecare trei vorbe. Mi-a reproșat: „Ce vrei, dragă, măcar la vorbe să-l mai folosesc!”. Și n-a fost chip să-l fac să se răzgândească. Dacă veți citi cartea, o să vă tot împiedicați de sexul lui. Lectură plăcută!
Odată pornit (la scris) a fost greu de oprit. Scria nopțile și mânca zilele. Pe-ale mele. Că de ce nu-i dau mai repede răspunsul, că el are deja pregătit răspunsul la răspuns. Până la urmă am scăpat vie, nevătămată și cu muza-ntreagă.
Bineînțeles, în carte veți întâlni și alți CUCi: pe Norea, cuc-șef, pe Brumă – cuc de toamnă, p-ăl de te Țucă (pe unde-apucă), pe Conțevici (fără rimă), pe Năstase (fără șapte case), pe Violeta-poeta, și alții, și alții, dar și neCUCi sub acoperire. Vă lăsăm să-i descoperiți.
Proverbul zice: „Greu la deal cu boii mici.” Dar ce, cu cucii mici credeți că-i mai ușor? Nici măcar în umor! Întrebare: Ananie ce fel de cuc... este?
Când am început să scriem cartea, Noni era în spital (să nu-mi aud vorbe, nu eu l-am băgat!). Însă, recunosc, am sperat. Am sperat că va supraviețui până la terminarea cărții, iar apoi, îndurerată,... va trebui să mă sacrific să încasez eu toate drepturile de autor. N-a fost să fie! Atâta doar că ne-am făcut de râsul cucilor. Așteptăm să vă facem și pe dumneavoastră, nu de râs, ci să râdeți. 
Dar înainte de asta, că după aia s-ar putea să nu vă mai ardă, aplaudați!



Florentina Loredana DALIAN
Slobozia, 19 oct 2018









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu