Florentina Loredana Dalian

sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Zâmbete din epoca de aur la Medgidia

Medgidia, 06 noiembrie 2015, Casa de Cultură

 




Ieri, 06 noiembrie 2015, piesa de teatru pusă în scenă după scenariul adaptat al piesei „Expresul de ora 25” (autor Florentina Loredana Dalian) a fost jucată la Medgidia, în sala de spectacole a Casei de Cultură. Reamintesc, este vorba de un proiect AFCN inițiat de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (director Delia Cornea), în parteneriat cu Asociația Europeană ”Interaxe” (președinte Steliana Bajdechi).

Din spusele doamnei Bajdechi, care m-a sunat astăzi să-mi relateze despre eveniment, publicul a fost încântat, tinerii au râs mult și, totodată, au primit și o lecție de istorie, aceștia având întrebări și comentarii la sfârșitul reprezentației. De pe contul de facebook al Primăriei Medgidia am preluat comunicatul de mai jos, precum și câteva fotografii. Felicitări protagoniștilor și succes pe 11 noiembrie a.c. la Tulcea!

Zâmbete din epoca de aur la Medgidia. Sala de spectacole a Casei de Cultură „Ioan N. Roman” a fost gazda unei piese de teatru, o reinterpretare a epocii comuniste. Primarul Marian Iordache a fost alături de regizorul Liviu Manolache, Steliana Bajdechi și cei șase tineri și minunați actori, care au reușit să-i facă să râdă pe elevii prezenți în sală, chiar dacă nu au cunoscut vremurile „Epocii de aur”.”
Primaria  

Mesajul cel mai important care se transmite, din punctul meu de vedere, este acela că, oricât de grele sunt vremurile (și perioada comunistă chiar a fost!), trebuie să privim cu optimism și încredere spre viitor. Căci, vorba poetului, toate-s vechi și nouă toate. Iar dacă, după 25 de ani, putem privi și zâmbind înapoi (și nu doar cu mânie), e semn că, până la urmă, toate trec. 

Căci aceloraşi mijloace
Se supun câte există,
Şi de mii de ani încoace
Lumea-i veselă şi tristă;”

(Mihai Eminescu - Glossă)


Despre reprezentația anterioară de la Constanța, aici.

Slobozia, 07 noiembrie 2015









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu