Florentina Loredana Dalian

duminică, 2 decembrie 2018

Premierea concursului de Poezie şi Proză Scurtă ‘CENTENARUL UNIRII, 1918 - 2018’Dedic acest premiu primit la Alba Iulia României aflată la Centenar și tuturor eroilor săi, știuți sau neștiuți.
De altfel, textul premiat este inspirat din viața unuia dintre ei - generalul de armată Nicolae Dăscălescu.


„Premierea concursului de Poezie şi Proză Scurtă ‘ CENTENARUL UNIRII, 1918 - 2018’, în regim de concurenţă competitivă: “O PATRIE, UN GRAI, UN SINGUR SIMŢĂMÂNT” care a avut loc in data de 29 noiembrie 2018 in Amfiteatrul Casei de Cultura a Studentilor din Alba Iulia.
Organizatori: Asociatia hispano-romana Salva si
Asociatia Culturala Juan Ramon Jimenez si Lucian Blaga

Cu ocazia Aniversării a o sută de ani de la Marea Unire a neamului românesc, ce a avut loc la 1 Decembrie 1918 în capitala istorică a României, Alba Iulia, Asociaţiile menţionate mai sus au organizat şi pregătit Concursul de Poezie şi Proză scurtă „O PATRIE, UN GÂND, UN SINGUR SIMŢĂMÂNT”, care s-a desfăşurat în perioada 1 iulie 2018 şi 15 octombrie 2018. Concursul este o urmare a preocupării noastre, a românilor din Spania, pentru consolidarea şi respectul faţă de ţara în care ne-am născut şi căreia îi aparţinem.
Premiile au fost acordate de presedintele juriului domnul Ion Margineanu, de d-nul Gheorghe Vintan, presedintele Asociatiei JRJ si LB.
Felicitari tuturor!”


Asociación hispano-rumana Salva
2 comentarii: