Florentina Loredana Dalian

marți, 7 octombrie 2014

"Fascinaţia mării" 2014, festivitate de premiere

Cercul Militar Constanţa, 04 octombrie 2014

Jurnal de risipită

 

Marele premiu a fost înmânat de domnul comandor Liviu Olteanu        Într-o ambianţă sobră şi elegantă, în sala de festivităţi a Cercului Militar Constanţa, în faţa unui public select, format din scriitori, militari, studenţi şi elevi la Marină Militară şi alţi iubitori de literatură, sâmbătă, 04 octombrie a.c, a avut loc premierea câştigătorilor celei de-a II-a ediţii a concursului literar "Fascinaţia mării", în cadrul unui spectacol prezentat cu farmec de domnul Aurel Lăzăroiu, ajutat de o distinsă domnişoară, Ligia Stemate, recitatoare cu mult talent. Oaspeţii au fost întâmpinaţi de gazdele primitoare: Aurel Lăzăroiu şi domnul m.m.p.drd. Liviu Tănase, Şeful Cercului Militar.

     
Cdor Vasile Gheorghieş
În deschidere, domnii comandori Vasile Gheorghieş şi Liviu Olteanu au dat citire mesajelor adresate de Şeful Statului Major al Forţelor Navale şi Comandantului Flotei şi al Garnizoanei Constanţa.

          Înmânarea premiilor a fost inspirat împletită cu momentele artistice susţinute de elevi ai Liceului de Muzică din Constanţa, interpreţi la pian, oboi şi vioară, ultimele două instrumente fiind acompaniate la pian de doamna profesoară Marina Dunărinţiu. Surpriza serii a reprezentat-o baritonul Bogdan Ocheşel, solist al Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski", care a impresionat în mod deosebit asistenţa cu cele două piese interpretate. 
          Se cuvine a remarca disciplina şi bunul gust care s-au făcut simţite pe parcursul evenimentului, lucru care era de aşteptat având în vedere organizatorii (Cercul Militar, coordonat de Statul Major al Forţelor Navale şi Cenaclul "Mihail Sadoveanu", acesta tot de pe lângă Cercul Militar), ceea ce confirmă o dată în plus faptul că militarii au constituit dintotdeauna (şi încă mai constituie) Elita Ţării. Tocmai de aceea am ţinut ca, în cuvântul meu, să subliniez faptul că acest premiu (printre destul de multe altele) mă onorează în mod deosebit. Felicitări şi mulţumiri organizatorilor şi juriului!          Componenţa juriului (pe care am aflat-o la festivitate) a fost următoarea: Cdor Vasile Gheorghieş - Preşedinte, Cdor (r) Ananie Gagniuc, Ion Roşioru, Alexandru Birou şi Gheorghe Mihalcea.
          Premiile le-am publicat AICI.
          O notă bună şi studenţilor/ elevilor "marinari" care îşi dovedesc încă de pe acum apartenenţa la o clasă de elită, nu doar prin frumuseţea specifică tinereţii şi a hainei militare, ci şi prin modul exemplar de comportament. Cinste lor!          Din păcate, timpul scurt şi noaptea care începea să se lase nu mi-au permis să rămân atât cât aş fi vrut la agapa de după, unde, chiar şi aşa, pe fugă,  am mai schimbat impresii cu cei prezenţi, printre care şi prieteni pe care îi revăd mereu cu drag: Aurel Lăzăroiu, Dan Norea, Petru Brumă, Liviu Tănase, Ottilia Ardeleanu, Anisia Popa, Laura Văceanu, Alexandra Flora Munteanu, Anastasia Dumitru, Radu Patrichi, dar şi dintre cei pe care îi văd din an în Paşte: Ioan-Marinescu Puiu, venit tocmai de la Cluj, cu palinca, slănina şi ceapa în... poezie (nu în traistă). E drept, mi-a lipsit marele Noni, dar cel puţin am avut cascheta lui în fotografia pe care organizatorii au ales-o de pus în broşura cu textele câştigătoare. Pesemne, la Alba Iulia, în mai, când am făcut fotografia, am avut o premoniţie, deşi habar n-aveam pe atunci de concurs şi, chiar dacă aş fi avut, n-aş fi bănuit că voi lua frumosul trofeu.

Slobozia, 07 octombrie  2014

Evenimentul în presă: 

Telegraf Constanta: Trofeul "Fascinaţia mării" a ajuns la Ialomiţa" 


Muzica  videoclip: Iosif Ivanovici şi Eugen Doga 
Mulţumesc pentru fotografii domnului lt.cdor. Cosmin Ocheşel (revista "Marina Română")

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu