Florentina Loredana Dalian

luni, 13 noiembrie 2017

Lecturi la ceasul dimineții




Întâlnire „Helis”, Slobozia, 4 noiembrie 2017


Jurnal de risipită (62)

 

 

          Sâmbătă, 04 noiembrie 2017, câțiva membri ai Asociației Culturale „Helis” au avut o întâlnire prietenească și literară la „Lemon Bistro” în Slobozia, prilejuită de apariția de cometă a bunului prieten stabilit pe meleaguri americane, fizicianul, dr. chimist și scriitor Marius Stan.

          Din Urziceni, au venit special să-l întâlnească pe concitadinul lor: Titi Damian, Grigore Spermezan, Alexandru Bulandra și Lili Balcan. Din Fetești, călare pe struțo-mașina lui care funcționează cu brânză, a năvălit în galop prietenul nostru și-al tuturor Florin Ciocea, iar din Slobozia au semnat condica următorii: Gheorghe Dobre (Dobrică, în alintul lui Marius), Costel Bunoaica, Nicolae Teoharie, Vitalie Buzu, Ștefan Neagu, Șerban Codrin, Petre Ioan Crețu, Nicolae Tache și subsemnata. Și evident, de la Chicago, via București - Marius Stan.

          După îmbrățișările de rigoare, poeții, prozatorii, istoricii și filozofii au trecut la treabă, că nu era vreme de pierdut: fiecare a lecturat din creații proprii, iar istoricul Vitalie ne-a spus o poveste frumoasă despre o descoperire recentă pe care a făcut-o, după îndelungi cercetări. Marius și alți câțiva au făcut considerații asupra celor citite de unii dintre confrați. La rândul său, a ținut să afle opinii despre proza pe care ne-a citit-o și pe care a scris-o „în cap” - conform mărturisirii sale - în timpul unei plictisitoare conferințe științifice.

          S-a mai pus țara la cale, în special cu privire la apropiata întâlnire de sfârșit de an a Helisului, după care ne-am luat la revedere. Mai veseli, mai deschiși sufletește, recunoscători prietenului nostru care, astfel, ne-a oferit prilejul de a ne mai vedea și noi, că ne vedem destul de rar în formula extinsă, chiar dacă stăm atât de aproape unii de alții. Așadar, așteptăm următoarea apariție a cometei pe cerul Sloboziei!



Florentina Loredana DALIAN

Slobozia, 12/13 noiembrie 2017





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu