Florentina Loredana Dalian

duminică, 11 iunie 2017

„Cotropitor” - lansare de carte Cristian Pavel



București, 09 iunie 2017, Centrul Cultural Calderon





Poetul Cristian Pavel, membru al Uniunii Scriitorilor din România, senior editor al revistei „Piața financiară”, recent încununat cu premiul publicului la turnirul de poezie de la Bistrița, și-a lansat vineri seara (09 iunie 2017), la Centrul Cultural „Calderon” din București, cel mai recent volum al său de poezie, „Cotropitor”, apărut la editura „Neuma” (2017), cu o prefață de Horia Gârbea.  
Am avut bucuria de a fi prezentă la acest moment dedicat poeziei, alături de alți prieteni din lumea scrisului și nu numai.
După introducere și prezentarea biografiei poetului, făcută de doamna Elena Scurtu,  director al centrului, despre carte au vorbit convingător: criticul literar Dan Cristea și realizatoarea Radio „România Cultural” Georgeta Drăghici. Domnișoara Laura Șandru, studentă la Academia de Muzică București, a asigurat un intermezzo muzical, la vioară, după care poetul a cucerit asistența cu poezia din carte, pe care a interpretat-o în stilul său pasional. A urmat sesiunea de autografe și momentul schimbării impresiilor și realizării fotografiilor.
Amprenta poetică a lui Cristian Pavel e ușor recongnoscibilă, poezia sa e originală, uneori surprinzătoare, e oricum, numai indiferent nu te lasă. Și, mai important, e străbătută de umor fin și bine dozat, precum și de „amprenta inginerească” (el fiind inginer de profesie): „azi, în cadă, când am intrat/ n-am mai dezlocuit nici apa [...] nici azi n-a fost soare deloc/ și eu mi-am făcut de cap/ fiindcă soarele e doar o piatră/ a unui inel anume/ la tine pe deget/ și tu, fără remușcări/ ții mâna la spate.” („Despre ieri”).
Felicitări, Cristian Pavel!

 Florentina Loredana Dalian
Slobozia, 11 iunie 2017













Un comentariu: