Florentina Loredana Dalian

marți, 7 martie 2017

Ziua Scriitorului la Școala Profesională Scânteia

Biblioteca vine la tine, 07 martie 2017






O frumoasă inițiativă a Bibliotecii Județene „Ștefan Bănulescu” Ialomița, în parteneriat cu Școala Profesională Scânteia, a omagiat scriitorii, la patru zile după Ziua Scriitorului, printr-o frumoasă întâlnire intitulată sugestiv: „Biblioteca vine la tine”. Cu tot cu scriitori și cărți, aș adăuga eu. M-am bucurat de onoarea de a fi fost invitată la această „șezătoare” literară, pe post de scriitor. 


Activitatea a fost coordonată, din partea Bibliotecii, de managerul acesteia, doamna Elena Balog, iar din partea Școlii, de doamna profesor de limba și literatura română, Maria Mateescu. Domnul director al școlii, profesor Ionuț Goțea, ne-a onorat cu prezența, oferind un suport real întâlnirii elevilor cu biblioteca, scriitorii și cărțile.
În cuvântul de deschidere, doamna Elena Balog a vorbit pe scurt despre PEN Club, introducând audiența în atmosfera temei prezentate. Doamna bibliotecar Ecaterina Florea a făcut o prezentare power-point, însoțită de câteva cuvinte bine alese, despre câțiva scriitori, inclusiv scriitori ialomițeni, acordând un moment aparte celui recent plecat dintre noi, prozatorul Ioan Neșu. Apoi a oferit un moment emoționant, recitând poezia „Repetabila povară” de Adrian Păunescu.
A urmat cuvântul subsemnatei, însoțit de lectura textului de proză „Cireșul” din volumul de debut.
Însă cel mai interesant moment al întâlnirii l-a constituit concursul „Micul scriitor”, la care 22 de elevi, îndrumați de doamna profesoară Maria Mateescu, au citit din creațiile lor, în versuri sau proză/ eseu. Juriul, alcătuit din doamnele Elena Balog, Ecaterina Florea și Florentina Loredana Dalian, a apreciat calitatea tuturor textelor prezentate de elevi, în special a ideilor frumoase pe care au vrut să le transmită, abordând teme legate de mama, copilărie, prietenie, anotimpuri. Totuși, ca la orice concurs, au existat și câștigători, pe care îi vom numi mai jos, cu felicitările de rigoare:
Secțiunea poezie: I) Sebastian Ștefan, II) Andreea Barbu, III) Magdalena Bejgu
Secțiunea eseu/ proză: I) Ana-Maria Avram, II) Valentina Oprea, III) Loredana Mihalcea
Biblioteca Județeană a oferit premii câștigătorilor, iar, la final, toți elevii prezenți au primit cărți și reviste literare.
La întâlnire, au mai participat: bibliotecar Irina Nedelcu și – frumoasă surpriză! – profesor Loredana Goțea, cea căreia îi datorez prima mea întâlnire cu elevii din Scânteia.

Slobozia, 07 martie 2017

















Foto: Irina Nedelcu, Loredana Goțea


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu