Florentina Loredana Dalian

marți, 12 aprilie 2016

Alteța Sa Regală, Principele Radu - lansare de carte la Slobozia

Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu” Ialomița, 11 aprilie 2016






Luni seara, 11 aprilie 2016, la Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea”, a avut loc o dublă lansare de carte, în prezența A.S.R Principele Radu al României. Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu” Ialomița, în parteneriat cu editura „Curtea Veche” și Casa Regală. Au fost lansate cărțile: „Regalitatea astăzi” și „Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal”. Evenimentul a fost moderat de doamna Mihaela Racovițeanu, director al Bibliotecii Județene. Biblioteca a organizat și o mini-expoziție de carte regală. 






          În deschidere, a luat cuvântul profesorul Vitalie Buzu, director al Colegiului „Mihai Viteazul” din Slobozia, care a vorbit despre legăturile ialomițenilor cu Casa Regală, de-a lungul timpului. A urmat discursul Alteței Sale Principele Radu, aflat pentru a doua oară în orașul nostru (prima dată fiind prezent acum câțiva ani, la Colegiul „Mihai Viteazul”, într-un dialog cu elevii).

          La eveniment au participat: Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, preoți, scriitori, oameni de cultură, profesori, bibliotecari și elevi, oficialități locale, precum și alți iubitori de carte. 






          Lansarea s-a încheiat cu o sesiune de autografe acordate de Principele Radu care și-a început cuvântarea cu o invitație adresată tuturor celor aflați de față, de a participa în 10 mai a.c. la sărbătoarea organizată la Palatul Peleș din Sinaia, când se vor celebra 150 de ani de când datează monarhia în România. Este posibil ca Alteța Sa Regală Principele Radu să revină la Slobozia, cu ocazia Salonului Anual de Carte din octombrie. Până atunci, sperăm să se termine și cu noroaiele din fața Centrului Cultural. Dar ca să fiți sigur, Alteță, că n-o să vă nămoliți din nou pe la noi, puneți-vă și galoșii peste pantofi! 






Slobozia, 12 aprilie 2016

Şi aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu