Florentina Loredana Dalian

miercuri, 4 februarie 2015

Editura Doxologia - "Primele semne"Joi, 29 ianuarie a.c., Editura DOXOLOGIA a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a anunțat câștigătorii concursului de creaţie literară creştină Primele semne.
Fiecare viaţă trăită în Hristos este o viaţă care merită povestită. Această poveste este ca  o apă vie ce poate fi turnată în multe forme: într-un ulcior de lut sau într-o cană din care se soarbe de obicei cafeaua, într-un biberon ce hrăneşte pruncii sau în eprubeta unui cercetător ştiinţific. Important este ca ea să fie scoasă la lumină şi să fie împărtăşită tuturor. Să devină albie de urmat sau hrană, subiect de contemplare sau pretext de comuniune la „un pahar de vorbă”. Acesta este gândul cu care părintele Constantin Sturzu, directorul Centrului Cultural Misionar DOXOLOGIA, coordonator al Colecţiei Primele Semne a inițiat la Editura DOXOLOGIA un adevărat proces de extracţie literară.

Concursul s-a desfășurat pe trei secţiuni: Poezie, Proză şi Eseu. Câștigătorii sunt: Cătălin Acatrinei, Florentina Loredana Dalian, Maria Ceauș, Adrian-Nicolae Popescu, Carmen Balmuș, Anamaria Mateiciuc, Ștefan Cătălin Topliceanu și Elena Olariu. Juriul a decis ca lucrarea transmisă de Cătălin Acatrinei să apară într-un volum inclus în colecția Primele Semne, în timp ce textele celorlalți câștigători vor fi publicate în două antologii (una de proză și una de poezie), încadrate în aceeași colecție. Cărțile vor fi lansate şi promovate de Editura DOXOLOGIA.

Preluare de pe site-ul DOXOLOGIA
Ziarul Lumina 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu