Florentina Loredana Dalian

sâmbătă, 23 august 2014

„Întâmplări din anul şarpelui” de Ovidiu Dunăreanu şi „Înainte de magnolii” de F.L.Dalian – editura „TipoMoldova” – lansate la Călăraşi

Călăraşi, 20 august 2014




Editura TipoMoldova, Iaşi (Director Aurel Ştefanachi) în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Alexandru Odobescu” din Călăraşi (Director Dumitru Ghiţă), au organizat în data de 20 august 2014, într-un spaţiu elegant destinat Muzeului Judeţean, în incinta Consiliului Judeţean Călăraşi, o dublă lansare de carte: „Întâmplări din anul şarpelui” a scriitorului constănţean Ovidiu Dunăreanu şi „Înainte de magnolii” de Florentina Loredana Dalian.



În deschidere a vorbit domnul Dumitru Ghiţă care a prezentat invitaţii, urmat de editorul Aurel Ştefanachi care a făcut o succintă prezentare autorilor şi cărţilor lansate, a cărţii sale "Închiderea jocului", precum şi altor cărţi editate la TipoMoldova. În faţa unui public iubitor de carte, au luat apoi cuvântul autorii, scriitorul ialomiţean Titi Damian, precum şi alţi vorbitori.
Evenimentul s-a încheiat la un elegant restaurant de la Chiciu, pe malul Borcei. Mulţumiri organizatorilor şi publicului prezent!



Dincolo de evenimentul în sine, interesantă a fost „descoperirea” unei persoane de care se leagă cumva vieţile fiecăruia dintre cei doi autori: doamna profesoară de chimie Ani Dumitrache, mătuşa mea, care a fost profesoara preferată a domnului Dunăreanu la Liceul de la Ostrov. Domnul Dunăreanu (totodată coleg de clasă cu mama mea la Ostrov) a mărturisit că, de dragul profesoarei Ani, avea numai note de 10 la chimie şi a fost pe punctul de a da admiterea la facultatea de chimie, schimbându-şi decizia abia în ultimul moment. S-au revăzut la Călăraşi, cu ocazia acestei lansări, după... 50 de ani, o revedere absolut emoţionantă, la care mă bucur că am asistat.




4 comentarii:

  1. Felicitari, Florentina! Mi-ar fi placut sa fiu acolo. Cum mi-ar fi placut, de altfel, sa fiu si la lansarea ,, muscelenilor''...dar, din pacate, anul acesta, nu voi ramane decat cu ,, florarul'', cred...

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc, Florina! Să ştii că, în drumul spre Călăraşi, ne-am amintit de clipele frumoase petrecute la Roşiori şi Zâmbreasca şi domnul Damian mi-a vorbit f. frumos (laudativ) despre cartea pe care ţi-a citit-o. Speră să-şi facă timp să-ţi scrie cât mai curând o cronică.
    Şi mie mi-ar fi plăcut să fii acolo, dar vor mai fi ocazii. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. În 2010 când publicam ”Asediul cuvintelor” (unde Costel Bunoaica și Nicolae Teoharie, au câte o cronică scrisă de mine la cărțile lor de atunci: „Și zeii se tem”... și... ”Camera de concret„)... tot aici, Codrin Șerban, Titi Damian, Arthur Porumboiu, au cronici făcute de mine, la cărțile lor, lui Ovidiu Dunăreanu îi radiografiam „Întâmplări din anul șarpelui”, Ed. EXPONTO, 2003, carte citită pe plaja de la Mangalia. (Se află în cartea mea la pag. 80 - 4 pagini scrise). Aș fi vrut să fiu acolo, știu, m-ai provocat, dar n-am avut cum. Poate ți-a povestit Titi Damian. Mă liniștesc, la vorba ta... vor mai fi ocazii! Mulțumesc de relatare... și de pozele ce se derulau sub cântecul fanfarei... vals, tango?

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred că mai degrabă vals, domnule Cicu. Acelaşi compozitor - Eugen Doga, mă rog ruşii îl scriu Evgheni, dar e român basarabean, care v-a impresionat la o altă postare, cu un alt vals.
    Nu mi-a povestit dl Damian, deşi am tot vorbit pe drumul dus-întors. Oricum, când va fi să fie...
    Mulţumesc de comentariu! A fost o lansare frumoasă.

    RăspundețiȘtergere