Florentina Loredana Dalian

marți, 19 februarie 2013

NIHIL SINE DEO


       Autor: Sergiu Găbureac           



Am asistat zilele trecute, în direct, la executarea Bisericii Ortodoxe Române la televiziunea unuia dintre cei 21.200 de atei din România. La o populaţie de 19.043.767 locuitori stabili în 2011. Constat atacuri similare pe diverse reţele de socializare. Nu iau în discuţie cifrele vehiculate. False de la un capăt la altul. E suficient să intraţi pe www.patriarhia.ro, pentru a vă lămuri ce a făcut şi ce face instituţia supusă tirului înverşunat.
Mă întreb, doar, cui serveşte demolarea principalului factor civilizator al poporului român ?
După ce acceptăm cu toţii, tacit, trimiterea în derizoriu a învățământului românesc, căscând gura cu satisfacție la tot ce se întâmplă prin wc-urile şcolii româneşti. După ce altă instituție civilizatoare, cea a corpului medical, este pusă la zid, zi de zi, prin exacerbarea cazurilor de malpraxis prezentate. A venit rândul Bisericii. Nu a Bisericii în ansamblul ei (18 culte în România), ci a Bisericii Ortodoxe Române. 
Are Slavici (parcă aud, unii se vor întreba: - Cine-i Slavici ?) o nuvelă ce dă răspuns fără echivoc tuturor celor născuţi pe cracă. Popa Tanda. Mii de preoţi, ca părintele Trandafir, au menţinut şi ridicat, moral, spiritual şi material, poporul român de-a lungul veacurilor. Astfel de modele vii au făcut ca satele şi oraşele României să se dezvolte şi să trăiască în armonie. Au contribuit la civilizarea locurilor unde au păstorit şi răspândit învăţăturile tablelor pentru viaţa cea de toate zilele. Au făcut ca limba şi cultura românănească să se păstreze şi să evolueze odată cu vremurile. Din Biserică s-au desprins, de-a lungul timpurilor, celelalte instituţii civilizatoare ale comunităţii: şcoala, biblioteca publică, medicul, agronomul, poliţistul comunitar ...
Mii de preoţi ortodocşi au umplut închisorile comuniste şi mulţi au plătit cu viaţa pentru devotamentul lor faţă de naţie şi convingerile lor religioase. Ne este ruşine, că, în sfârşit, după secole de întârziere, construim şi noi o catedrală a neamului !?! Întregind, astfel, lanţul energetic protector rupt de zeci de ani ! De unde atâta înverşunare şi ură împotriva unei instituţii, care reprezintă însăşi coloana vertebrală a poporului român ? Ce ştiu decerebraţii 0,1% despre rolul Bisericii Ortodoxe Române ? Sau, tocmai, pentru că ştiu atacă cu atâta furie. Biserica este poporul în esenţa lui.
Decăderea instituţiilor civilizatoare româneşti a început prin anii ’70. Odată cu dedulcirea unor profesori din înaltele şcoli universitare, politehnice, medicale, teologice, administrative. Rezultatul ? Apariţia de rebuturi cu rol civilizator, care dau apă la moară câtimii atee. Dar, de aici, până la anatemizarea factorilor civilizatori e cale lungă. Sunt zeci de mii de apostoli civilizatori, care îşi fac datoria şi în care poporul are deplină încredere. Oameni care sfinţesc locul !
Mergeţi prin aşezările patriei şi veţi constata realitatea dură. În ciuda infrastructurii deficitare, România supraveţuieşte datorită acestor cultivatori şi păstrători de învăţături şi tradiţii.
Preotul, învăţătorul, bibliotecarul, medicul, agronomul sau poliţistul merită din plin respectul nostru. În egală măsură. Ei ne asigură liniştea spirituală, cultura minimală, informaţia necesară, prevenţia sanitară, siguranţa zilei de azi şi de mâine. 
Nu discutăm, aici, de cei care au dat cinstea pe ruşine. Uscăturile, care trebuie supuse oprobriului public. De la vlădică până la opincă !
România profundă rezistă, datorită lor, asaltului unor modele de viaţă imorale, pline de ispite. De fapt adevărate antimodele. Culmea, intens mediatizate pe toate canalele de tot felul de canalii.
Toate acestea se petrec în lipsa unei democraţii autentice. Proverbul cu peştele de la cap … este mai valabil ca oricând !  


Sergiu Gãbureac

februarie 2013

Mulţumesc domnului Sergiu Găbureac pentru acordul de a prelua articolul domniei sale!

5 comentarii:

  1. Este evident ca lupii in piele de oaie intreprind un atac la baioneta impotriva Ortodoxiei. Daca vrei sa distrugi un neam il lovesti acolo unde este cel mai rezistent: Credinta crestin-ortodoxa.

    Cu orice chip se doreste distrugerea fundamentelor poporului roman.
    In cadrul acestui razboi mizerabil, cel mai intens se loveste in Ortodoxie.

    Lupta e cat se poate de ascutita, dar dincolo de partea vizibila e o lupta spirituala a carei miza e chiar mantuirea omului.
    Sunt imixtiuni extrem de grave, se incearca anihilarea Bisericii.
    Se urmareste distrugerii totale a valorilor romanesti si identitatii nationale si transformarea romanilor in niste animale tampe, lipsite de orice reactie, lobotimizate.

    Conducătorii îi dresează pe minorii să devină poponari, incestuoşi, generaţia tânară e încurajată să devină o generaţie bolnavă care la rândul său va zămisli progenituri bolnave cu potenţial intelectual redus şi cu durată de viaţă din ce în ce mai scăzută.

    (Pe agenda lu' Soros este parteneriatul “contra-naturii” cu asociatiile homosexuale din Romania in cadrul unei asa-numite “Luni a Istoriei Gay”.Cine sprijina financiar acest “program propagandistic”?)

    În timp, astfel de indivizi degeneraţi vor forma o cireadă uşor de stăpânit, revoltele lor împotriva abuzurilor "castei conducătoare" vor fi la fel de eficiente precum revoltele vitelor împotriva măcelarilor.

    PS:Tot ce e romanesc a devenit blamabil, religia strabuna, istoria si cultura au inceput se fie denigrate cu temeinicie.
    Nimic nu e intamplator, se pregateste terenul pentru uraganul ce vrea sa spulbere definitiv romanismul pentru ca neamul romanilor sa fie asimilat definitiv in oceanul globalist.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihailandrei, ai dreptate, însă eu n-aş fi atât de "apocaliptică", în sensul că, optimistă din fire, nădăjduiesc să nu le reuşească. Dar, pentru aceasta, trebuie să fim mai mulţi care ne apărăm credinţa, religia, poporul şi cultura sa. Şi nu doar mulţi, ci şi "răi", adică atât cât putem noi, să nu permitem invazia elementelor deformatoare. Tras la gioale şi peste bot, ori de câte ori se iveşte ocazia! Să nu-mi spui că asta nu-i atitudine creştină! :)

    Mulţumesc, stimate Anonim, pentru cuvântul care spune mult!

    Domnule Sergiu, vă felicit pentru articol!

    RăspundețiȘtergere
  3. Exact!..."trebuie să fim mai mulţi care ne apărăm credinţa, religia, poporul şi cultura "

    Putem suporta multe, insa ultima reduta e CREDINTA, cine indrazneste sa o lezeze o sa cunoasca reversul medaliei!

    "vă îndemn ca să LUPTATI pentru CREDINTA dată SFINTILOR, o dată pentru totdeauna" (Iuda 1, 3).

    Presupusa decadere a Bisericii este efectul ale unor politici anti-crestine.Atacul la Ortodoxie chiar e un motiv temeinic pentru a ne lupta cu cei ce au impresia ca e momentul sa ne cante prohodul.

    Au mai incercat si altii, dar uite ca inca mai suntem pe pamantul asta.
    Neamul nostru chiar a strabatut veacurile in lumina candelei ortodoxe, nu merge sa o stinga vantul "iluminist" ce bate dinspre VEST(vaticanul iluminis).

    Daca romanii nu rationeaza ca e imperativa declansarea unei contraofensive religioase si culturale, atunci inseamna ca in zadar a curs sangele ortodox al martirilor acestui neam, in zadar oameni ca Eminescu sau memorandistii au luptat pentru demnitate si identitate nationala.

    Tinand cont de cele scrise la Ioan 15,5 (fara Mine nu puteti face nimic), cu smerenie sa cerem spijinul Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos.
    Neamul romanilor are obligatia morala sa marturiseasca dreapta Credinta Ortodoxa si abandoneze interesele marunte, apoi sa lupte pentru demnitatea nationala.

    De nu se va intampla asa, din morminte vor rasuna glasurile tuturor martirilor din generatiile trecute care s-au jertifit pentru Credinta si Neam.


    " Si când a deschis pecetea a cincea, am văzut, sub jertfelnic, sufletele celor înjunghiaţi pentru cuvântul lui Dumnezeu şi pentru mărturia pe care au dat-o.Şi strigau cu glas mare şi ziceau: Până când, Stăpâne sfinte şi adevărate, nu vei judeca şi nu vei răzbuna sângele nostru, faţă de cei ce locuiesc pe pământ?(Apoc.6,9-10)

    RăspundețiȘtergere