Florentina Loredana Dalian

luni, 15 octombrie 2012

Spectacolul "DOR DE ROMÂNIA"






CONSILIUL JUDEŢEAN IALOMIŢA
CENTRUL CULTURAL UNESCO ”IONEL PERLEA” IALOMIŢA 

Vă invită la
Spectacolul "DOR DE ROMÂNIA"
Joi, 18 octombrie 2012, orele 18.00
Casa Municipală de Cultură Slobozia

Spectacol susţinut de:

LAURA DUMITRU – soprană
CĂTĂLIN TOROPOC – bariton
NATALIA GRIBINIC – pianistă

Solişti:

- Arhid. Claudiu Banu,
- Diac. Clinciu Adrian,
- Diac. Iulian Coman,
- Chiriac Alexandru,
- Pr. Cătălin Stanciu 

Dirijor - ARHIDIACON IULIAN DUMITRU


CORALA „ARMONIA” A ARHIEPISCOPIEI TOMISULUI va concerta în premieră la Slobozia
    Arhiepiscopia Tomisului se poate mândri că deţine cel mai bun cor bărbătesc din lume.
    A certificat-o Olimpiada Corală Mondială, desfăşurată în această vară la Cincinnati – Ohio, în Statele Unite ale Americii.
    Înfiinţată în anul 2001 la iniţiativa Pr. Arhidiacon Asist. Univ. Iulian Dumitru, pe atunci profesor de muzica la Seminarul Teologic din Tulcea, Corala bărbătească ARMONIA este formată din preoţi, diaconi şi studenţi la Facultatea de Teologie din Constanţa.
Sub oblăduirea Arhiepiscopului Tomisului, Teodosie, Corala "Armonia " a susţinut nenumarate concerte, atât în ţară (Bucureşti, Ploieşti, Mangalia, Tulcea, Constanţa), dar şi în străinatate (Patriarhia din Constantinopol, Bari - Italia, Madrid - Spania, Zurich - Elvetia, Londra - Anglia, Dublin -Irlanda, şi în Ţara Sfântă a Ierusalimului, cu mai multe ocazii).
    Corala este laureată a mai multor festivaluri de muzică religioasă şi folclorică din ţară, dar cea mai importantă şi cea mai recentă distincţie este Medalia de Aur la Olimpiada Corurilor din întreaga lume, atât la secţia religioasă, cât şi cea folclorică.

    Formaţia ARMONIA va susţine un recital la Slobozia, joi, 18 octombrie, orele 18.00, în formulă restrânsă, la Casa Municipală de Cultură, sub genericul DOR DE ROMÂNIA.

    SOLIŞTI:
    Soprana Laura Dumitru - laureată a Premiului I la Concursul Naţional de lied „Ionel Perlea”, ediţia 2007; Colaborează cu Opera din Constanţa şi cu Teatrul „Nae Leonard” din Galaţi,
    Baritonul Catalin Toropoc - laureat al Marelui Premiu la Concursul Naţional de lied „Ionel Perlea” 2011; Solist al Operei Constanţa,
    Pianista Natalia Gribinic - Pianist la Opera Constanţa
    Părintele Catalin Stanciu, dirijor al Coralei "Sfântul Mare Mucenic Mina" a Protopopiatului Slobozia, solist al Coralei „Armonia”.
    Iulian Dumitru - dirijorul coralei încă de la înfiinţare, totodată fondator şi dirijor al coralelor "Carpe in Deum " - Tulcea şi "Sf. Ioan Valahul" Giurgiu. A fost remarcat de maestrul Marin Constantin, dirijorul " Madrigalului", îl are ca mentor pe maestrul Valentin Gruescu, dirijorul "Coralei Danielescu" din Ploiesti, si a studiat tehnica dirijorala cu maestrul Boris Cobasnian.

    Programul este in totalitate românesc, cu lucrările de referinţă ale liricul romanesc: piese religioase, cor si solisti, piese din folclorul romanesc , doine, compozitori celebri pe versuri si mai celebre.

Preţ bilet: 10 lei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu