Florentina Loredana Dalian

vineri, 1 iunie 2012

Din Bărăgan, cu drag! - vineri, 01 Iunie 2012





Concepţie şi realizare banner: Florin Dănilă


Emisiune dedicată copilăriei

Vineri, 01 iunie, orele 21:00, emisiunea "Din Bărăgan, cu drag!" la Radio Club XXL România. 
Texte de Florentina Dalian în lectura Elenei Toma
Muzică: Pavel şi Cleopatra Stratan 
Ascultaţi pe adresa: http://www.radioclubxxl.eu/

Îmi pare rău, datorită programului în care înregistrez, despre care mi s-a spus că e „varză”, desi cred că e vorba de o incompatibilitate cu cel al radioului (întrucât eu aud înregistrarea perfect), emisiunea realizată de mine nu va putea fi transmisă în formatul inițial. Am rugat-o pe dna Toma să substituie vocea mea.

4 comentarii:

  1. Copilul din mine îţi va pune trei înrebări, la care deja ai răspuns. Dar, le voi pune pentru ascultătorii tăi:
    1. „Copilul mare din mine”- frumos spus – avea cândva două păpuşi frumoase şi, trebuie să avem în imaginaţie chiar fustele şi dresurile pe care bunica le croia pentru joaca ta... Da, am zice noi, numai că ele erau (după cum bine spui, pline de viaţă) şi fiecare avea o poveste, chiar inventată, pentru aceste sărmane păpuşi, numită copilărie! (Superb!)
    2. „Copilul nenăscut din mine”, chiar se simte o fântână secată, pentru că odată avea o apă limpede ... (pentru cei care ştiau să citească acele rânduri transmise), cu mare sete , da, numai că setea e de nestins, dar, îşi aşteaptă rugăciunea din partea trecătorului. Mă număr printre ei.
    3. „Copilul matur din mine”, spune autoarea, ne vorbeşte despre mamă, spunând cert, că nu te poţi certa cu Dumnezeu. De ce plâng toţi? În bezna pe unede cărarea nu-l vedea pe tatăl dumneaei, mama însă îi vorbea despre Dumnezeu, continuu. Până şi preotul, e de partea noastră: Dă-ţi explicaţia la întrebarea pe care o pui în fiecare zi: Doamne, unde eşti? (Iar noi ce–i răspundem?) ...!!!
    În final: toţi suntem copii tăi Doamne! Ne prefacem (doar) că suntem mari. Măcar de ar fi adevărat, după lectura ta, Florentina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vă mulțumim, domnule Cicu, atât eu cât și doamna Elena Toma, pentru fidelitatea cu care ascultați emisiunile, pentru participarea cu sufletul la emisiune.
    Sper să ne fiți alături și la următoarele.
    Din Bărăgan, cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Textele (la ascultare) mi s-au părut cunoscute! Din "Şi copiii se îndrăgostesc". De aceea am fost foarte apropiat de "înţelegerea" ta. Cei care te citesc, nu au cum să nu găsească drumul spre casă. Cei care nu te citesc, îţi vor surâde simplu, şi nu vor spune mai nimic (în afraă de strângeri de mâini), sperând că astfel îi vei avea la suflet. Cum ar spune Costel Bunoaica: "Învinşii dau cu toţii în nins".

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, ați reținut corect, unele au fost din „Și copiii se îndrăgostesc”, dar și din „Aceeași lună peste sat” sau din volume în manuscris. Eu făcusem inițial o selecție mult mai lungă, riscând să devină plictisitoare chiar. M-am mirat și eu cât de mult am putut scrie despre copii/ copilărie. Poate pentru că tema îmi e dragă.
    Frumos spus: „Cei care te citesc, nu au cum să nu găsească drumul spre casă.” Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere