Florentina Loredana Dalian

joi, 8 martie 2012

Muzică și garoafe roșii







Gesturile frumoase și delicate, azi, sunt rare. Și totuși, se-ntâmplă. Se-ntâmplă atunci când în spatele lor stau oameni frumoși și delicați. Altfel. Îți vine să zici anormali, într-o lume în care normalitatea se confundă cu vulgarul.
         Gesturile frumoase și delicate merg direct la suflet. Acolo unde omul găzduiește dragostea. Astăzi, 8 Martie 2012, ea a purtat haine de muzică și garoafe roșii.
         Protopopiatul Sloboziei, prin inițiativa P.C.Pr. Protopop Dumitru Drăghici, a oferit sărbătoritelor zilei un concert de înaltă ținută în interpretarea Coralei „Sfântul Mare Mucenic Mina” dirijată de Pr. Cătălin Stanciu. Melodii aflate în repertoriu mai demult, dar și câteva piese noi. Cea mai emoționantă: „Metanie”, într-o interpretare de excepție.
         Au fost, de asemenea, prezenţi elevi de la Şcoala „Sfântul Nicolae” din Slobozia Nouă, care au avut în program poezii şi cântece dedicate mamei.
         La final, în holul Centrului Socio-Cultural „Episcopul Damaschin”, membrii Coralei au oferit doamnelor și domnișoarelor câte o garoafă roșie.
         De mult n-am mai dat importanță zilei de 8 Martie ca uneia speciale. Și totuși, anul acesta, ea a purtat strai de muzică și garoafe roșii.
         Știe cineva cum se poate mulțumi pentru asta? 



"Metanie"
Versuri: Radu Gyr
Muzica: Tudor Gheorghe
Interpretare: Corala Protopopiatului Slobozia

5 comentarii:

  1. Arhid. Nicusor Silviu Dascalu9 martie 2012 la 10:10

    Multumim pentru gandurile frumoase! Sunt cele mai frumoase cuvinte scrise despre Corala "Sfântul Mare Mucenic Mina" a Protopopiatului Slobozia si nu face decat sa ne motiveze sa continuam cu munca noastra plina de pasiune.
    Solistul de la "Mugur, mugurel"

    RăspundețiȘtergere
  2. Vă mulţumesc pentru gândurile dumneavoastra! Şi pentru momentele de încântare pe care ni le-aţi oferit aseară. Oricât de frumoase cuvinte aş fi scris eu, toate cuvintele omenirii nu pot transmite emoţia şi bucuria care pot fi transmise prin muzică. Consider că muzica este regina artelor. Am afirmat-o şi într-un alt text, pe care vă invit să-l cititţi aici http://florentinadalian.blogspot.com/2011/05/despre-muzica-sa-tacem.html, întrucât am scris, la vremea aceea, alte cuvinte din suflet despre Corala "Sf. M. Mucenic Mina". Textul a apărut şi în revista Helis din luna mai 2011.
    Dumnezeu v-a dăruit un talent minunat, iar dumneavoastră îl slefuiţi şi folosiţi spre bucuria semenilor. Cineva spunea de curând că vocea e singurul talent care nu se poate truca. Aşa este!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vă mulțumim din suflet pentru aprecierile frumoase.
    Este cert că trebuie sa-I mulțumim lui Dumnezeu pentru toate darurile făcute, atât nouă pentru că ne ajută să vă putem oferi asemenea momente de bucurie spirituală, dar și dumneavoastră pentru că sădește în inimile dv. aceste deosebite aprecieri pentru jertfa noastră nobilă în slujba Lui și a muzicii corale.

    Cu recunoștință!
    Pr. Dumitru Drăghici
    Pr. Cătălin Stanciu

    RăspundețiȘtergere
  4. Părinte Dumitru Drăghici, Părinte Cătălin Stanciu,

    Sunt prea onorată de atenţia acordată acestui text care nu-i decât o simplă pagină de jurnal. Prestaţia Coralei şi gestul în sine ar fi meritat un articol mai amplu.
    În rest, cum spuneam şi altă dată, despre muzică, să tăcem. Unii dintre noi, aceia care nu se pricepem. Ceilalţi să continue a o cânta.
    Se apropie festivalul "Ionel Perlea". Anul trecut rămăsese că va avea şi 2 zile de muzică sacră. Vă aştept!

    Cu preţuire,
    Florentina Loredana

    RăspundețiȘtergere
  5. Erată

    Am vrut să zic "aceia care nu ne pricepem" sau "aceia care nu se pricep". A ieşit o combinaţie, moartea gramaticii!

    Cu scuze,
    FLD

    RăspundețiȘtergere